Beweeglijk hondje in de pan

Buiten koud en nat en als lunch enkel maar oud brood in huis. Een mens zou van minder zin in wentelteefjes krijgen.

Bij de eerste poging kreeg ik een niet nader definieerbare brij en ik deed wat ik steeds doe bij culinaire catastrofes: ik zocht het op bij Google.
Van Piet leerde ik dat het erop neerkomt van snedes oud brood in een gemixt mengsel van 2 dl melk, 2 eigelen en 2 eetlepels suiker te laten weken en dan in een niet al te hete pan te bakken.
Dit was het resultaat:
wentelteefjes

Onderweg geraakte ik ook nog gefascineerd door het woord zelf.


Wentelwatte?

wen·tel·teef·je

het

(1623) voor het eerste lid vgl. ghewendt broot (brood met eieren
geweekt), teef is mogelijk de vervormde naam van een gebaksoort
(Van Dale)

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s