De kracht van woorden

In een schoolvakantie is het afkicken van de plezierige opwinding die het begin van een nieuwe leerdag met zich kan meebrengen. Al die ideeën, to-do’s, ontspanningsmogelijkheden, enz. Ze spelen haasje-over in mijn hoofd. Resultaat: ik zit dagen aan een stuk te lang in m’n peignoir, bereik het master-niveau in Bejeweled 3 en ken de kranten beter uit het hoofd dan om het even welke hoofdredacteur.

IMG_0001

Deze vakantie is er trouwens een bijkomend obstakel: er heerst Ziekte in huis. In de buurtwinkel graaide ik mee: bananen, witte rijst en witte pasta, appels voor appelmoes en Cracottes. Eén keer raden welk spook er hier rondwaart.

Er is nog een feit à décharge: het populairste onderwerp op Facebook: het nieuwe poesje. En jawel, het is de schattigste kat die er bestaat en haar gedrag wordt hier opgevolgd met meer nieuwsbulletins dan de zaak-Pistorius.

“Geen excuses, maar resultaten,” zou een beetje manager-type me wellicht toesnauwen. Katten doe ik dezer dagen al genoeg, dank u wel, met nul komma nul resultaat.

Maar hela, wat las ik zonet in één van die kranten: seks, chocolade, gokken en nieuwe woorden leren, allemaal activeren ze de beloningszone in onze hersenen.
Zo zo. Als ik m’n to-do-lijstje van vandaag heb afgewerkt, mag ik van mezelf: …., …., ….. en …….. .

En, beste lezer, hoe krijg jij jezelf aan het werk?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s